Κατάληψη στην ΕΣΗΕΜ-Θ

eshem-th2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Από τις 2/3 πολιτικοί κρατούμενοι συμμετέχοντες στο Δ.Α.Κ μαζί με τους Δ.Κουφοντίνα, Κ.Γουρνά, Ν.Μαζιώτη ξεκίνησαν απεργία πείνας. Παράλληλα ξεκίνησαν απεργία πείνας πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις ελληνικές φυλακές δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στην συγκεκριμένη απεργία πείνας. Οι αγωνιστές κρατούμενοι με ανάχωμα το ίδιο το σώμα τους διεκδικούν :

– Την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α.

– Την κατάργηση της επιβαρυντικής διάταξης για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά (κουκουλονόμος).

– Το νόμο πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ.

– Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει την νοσηλεία που χρειάζεται.

– Την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA, την δυνατότητα εξέτασης των δειγμάτων από πραγματογνώμονα βιολόγο της επιλογής του κατηγορουμένου και την κατάργηση της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων.

Σήμερα 15/4 ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτιρίου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ. Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε ως προπαγανδιστικού πυλώνα της εξουσίας είναι γνωστός, γεγονός που δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιωθεί και στη συγκεκριμένη συγκυρία. Καθ’ όλο το διάστημα της απεργίας πείνας ο συρφετός των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε διεξάγει πόλεμο κατασυκοφάντησης μέσω της εγκληματοποίησης αγωνιστών και της προσπάθειας αποπολιτικοποίησης του ίδιου του αγώνα με σκοπό να αποκρύψουν την κοινωνική σημασία των αιτημάτων που θέτουν οι κρατούμενοι. Σε αυτή τη περίπτωση τα Μ.Μ.Ε με την ακατάσχετη αναπαραγωγή τρομολαγνείας επιχειρούν να υποδαυλίσουν τα συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας και να προλειάνουν έτσι το έδαφος για την καταστολή όσων θεωρεί αντιπάλους του καθεστώτος που υπηρετούν . Ταυτόχρονα ως μόνη επωδός από τα ΜΜΕ χρησιμοποιείται (με αφορμή την απεργία πείνας και τις κινήσεις αλληλεγγύης) η «περίεργη ανοχή» που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε εγκληματίες,κουκουλοφόρους, τρομοκράτες, ταραξίες. Ως αναρχικοί δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τα κράτη και τις κυβερνήσεις τους. Αναγνωρίζοντας πως κάθε κράτος και κυβέρνηση-αριστερής ή μη διαχείρισης – είναι οι πραγματικοί εγκληματίες καθώς αναπαράγουν θανάτους, αυτοκτονίες, φτώχεια, εξαθλίωση, καταστολή, εγκλεισμούς στα κελιά της «δημοκρατίας» δεν μπορούν παρά να αποτελούν εχθρούς μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΜ-Θ

Πορεία 17/4 18:00 Καμάρα