Ανακοίνωση σχετικά με την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη Τerra Incognita

imagesΤα ξημερώματα του Σαββάτου στις 19 Δεκεμβρίου η κατάληψη Τerra Ιncognita που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα και δεν προκάλεσε απολύτως καμία ζημιά τόσο στο κτίριο όσο και τριγύρω. Για την ενέργεια αυτή μία μέρα μετά ανέλαβαν ευθύνη οι ανένταχτοι μαιάνδριοι εθνικιστές (ΑΜΕ) μέσα από ιστοσελίδα τους όπως είχαν αναλάβει και για τον εμπρησμό στην κατάληψη Libertatia πριν από περίπου έναν μήνα. Από τον τρόπο που έγινε η επίθεση αλλά και από την επιλογή χρόνου και τόπου διαπιστώνουμε ότι οι θρασύδειλοι αυτοί φασίστες μάλλον δεν ξέρουν που μπλέκονται.

Οι ΑΜΕ μέσα από ένα παραληρηματικό λόγο και προσπαθούν να αυτοπαρουσιαστούν ως πιο “ριζοσπαστικοί” και “αντισυστημικοί” ανταγωνιστικά ως προς την κοινοβουλευτική Χρυσή Αυγή επιχειρώντας έτσι να κερδίσουν λίγο χώρο στα δεξιά της, διεκδικούν την αυθεντία στον εθνικοσοσιαλιστικό χώρο, στοχεύοντας να επηρεάσουν κυρίως νεολαία. Παράλληλα, πραγματοποιούν επιθέσεις σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε στέκια, καταλήψεις, κατά μεταναστών κ.α..

Οι φασίστες ως φερέφωνα της εξουσίας και έχοντας άρρηκτους δεσμούς με το κράτος προσπαθούν να ανακόψουν τους αγώνες και τις αντιστάσεις. Ένα είναι σίγουρο: τις κάνουν ακόμα ανθεκτικότερες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αντιθεσμικός, αντικρατικός και αντικαπιταλιστικός αγώνας. Καλλιεργείται και χτίζεται ημέρα με την ημέρα.

Αναφορικά με τους συγκεκριμένους όσο ερασιτέχνες και να φαίνονται δεν εφησυχάζουμε, η πόλη αυτή είναι μικρή και οι φασιστικοί θύλακες θα εντοπιστούν και θα τσακιστούν όπως τσακίστηκαν και οι προκάτοχοί τους.

Φασίστες πίσω στις τρύπες σας!

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Τerra Incognita

Αλληλεγγύη σε όλους τους χώρους που δέχτηκαν επίθεση