Ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και μαφία ο κόσμος του αγώνα θα νικήσει

koinoniko-kentro-boxΤα ξημερώματα Σάββατο 27/2  τρία  μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ δέχτηκαν επίθεση από εμπόρους ουσιών και από αντικοινωνικά στοιχεία  με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός συντρόφου, με αφορμή παρατήρηση σε κάποιους από τους δράστες  για τη σεξιστική συμπεριφορά  τους απέναντι σε μια κοπέλα που περνούσε από την πλατεία . Το γεγονός αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμονωμένο, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά  στη μητρόπολη αλλά και σε άλλες πόλεις.

Στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε εκτός από την ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα αναπόσπαστο κομμάτι του: τις μαφίες. Εκτός από τα αφεντικά, τους μπάτσους και τους φασίστες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την προσπάθεια γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών,  τον κοινωνικό κανιβαλισμό,τους πρεζέμπορες και τις αντικοινωνικές συμμορίες που έχουν την ψευδαίσθηση πως θα επιβληθούν στους από τα κάτω για τα δικά τους μισανθρωπικά (και οικονομικά) συμφέροντα.

Η απόπειρα αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης των κινημάτων.  Ό,τι δεν έχουν καταφέρει τα γκλομπ των μπάτσων εδώ και τόσες δεκαετίες προσπαθούν να εφαρμόσουν τώρα οι μαφιόζοι σε συνεργασία φυσικά με τα σκυλιά της εξουσίας. Η απονοηματοδότηση της γειτονιάς των Εξαρχείων από το βαμμένο με αίμα και πνιγμένο στα χημικά πολιτικό της πρόσημο είναι το πραγματικό διακύβευμα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε χώρους αντίστασης και αυτοοργάνωσης να αλλοτριωθούν από αφεντικά, κράτος και παρακράτος.

Η ανοχή έχει τελειώσει. Τα σχέδια μπάτσων και μαφιόζων που θέλουν την εγκατάσταση των δεύτερων σε μια ιστορική περιοχή όπως τα Εξάρχεια (και όχι μόνο) θα τα ακυρώσει η κοινωνική αντεπίθεση που βλέπει στο πρόσωπο όλων αυτών μια ακόμη όψη του κεφαλαίου, ένα ακόμη προσωπείο της εξουσίας. Οι μαφίες και οι κανίβαλοι αυτού του κόσμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει και από πάνω τους. Στον κοινωνικό ταξικό πόλεμο η θέση μας είναι από την μια πλευρά του οδοφράγματος. Την πλευρά των καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων και είναι αυτή η πλευρά που θα πραγματώσει την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΞ   

MΠΑΤΣΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ