Aλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia. Πορεία 22 Ιανουαρίου 18:00

All-focus

Στις 21 Ιανουαρίου κατά την εξέλιξη του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης διαδραματίζονταν μια ευρέως φάσματος επίθεση σε χώρους αγώνα και αντίστασης.
Φασίστες, νεοναζί, υπάλληλοι ΠΑΕ, μπράβοι, παρακρατικοί, σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους προσπάθησαν να επιβάλλουν το φασισμό στη Θεσσαλονίκη.
Πρώτα επιτέθηκαν στον ΕΚΧ Σχολείο όπου απωθήθηκαν επιτυχώς από τους συντρόφους που βρίσκονταν μέσα. Έπειτα επιτέθηκαν δύο φορές στην κατάληψη Libertatia τη δεύτερη φορά μάλιστα καίγοντας την ολοσχερώς. Επιπλέον, έγινε προσπάθεια να προσεγγιστεί η καμάρα που ήταν καλεσμένη αντιεθνικιστική συγκέντρωση.
Όλοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα έκαιγαν λάθος πόρτες σε καταλήψεις και που δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα λαγούμια τους βρήκαν αυτή την ευκαιρία να εμφανιστούν, συνοδεία πάντα της αστυνομίας.

Όμως υπάρχει και η επόμενη μέρα. Σ΄ αυτήν την πόλη που η ιστορία γράφεται από τους αντιφασίστες/στριες αναπόφευκτα ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει από πάνω τους. Ενάντια στα τσιράκια κράτους και κεφαλαίου που μας θέλουν δούλους μιας φανέλας, μιας σημαίας.

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε
Τσακίζουμε μαχητικά τον φασισμό στο δρόμο
Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia
Πορεία: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 18:00 έξω από την κατάληψη