Την αστυνομική εκδικητικότητα συμπληρώνει η δικαστική…

Οι αναρχικοί σύντροφοι Μπάμπης Τσιλιανίδης, Δημήτρης Δημτσιάδης, Σωκράτης Τζίφκας βρίσκονται από χθες (25/02) ξανά στη φυλακή. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση ποινών τους που αφορούσε παλιότερες διώξεις. Και ενώ στα δικαστήρια που ακολούθησαν τις διώξεις αυτές το κατηγορητήριο που μεταξύ άλλων συμπεριελάμβανε και την ένταξη σε “ ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση” καταφανώς έπεσε, η δικαστική εξουσία τους επιφύλαξε μια σειρά από γραφειοκρατικού τύπου διαδικασίες που συνεπάγονται την πολύχρονη δικαστική τους ομηρία.

Εν ολίγοις, για τις ποινές που τους επιβλήθηκαν δε δικαιούνται αναστολή με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν τον ωμό εκβιασμό ή να πρέπει να εξαγοράσουν το υπόλοιπο μέρος της ποινής (καθώς έχουν ήδη εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της) πληρώνοντας ένα δυσθεώρητο ποσό ή να ξαναφυλακιστούν.

Οι σύντροφοι επέλεξαν το δεύτερο. Δεν είναι μόνο η οικονομική αδυναμία εξαγοράς της ποινής είναι κυρίως η άρνηση ευθυγράμμισης με το σύστημα αυτό. Το σύστημα που γεννά και θρέφει ταξικές ανισότητες και εκμετάλλευση. Το σύστημα που καταδικάζει και φυλακίζει τους οικονομικά ασθενέστερους ενώ ταυτόχρονα προσφέρει προστασία στους οικονομικά ισχυρούς, αναδεικνύοντας τον πραγματικό ρόλο της “δικαιοσύνης” και επιβεβαιώνοντας ότι το “δίκαιο είναι το συμφέρον του ισχυρού”.

Άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των αναρχικών
Τζιφκα, Τσιλιανίδη, Δημτσιάδη
& όλων των κρατουμένων που παραμένουν φυλακισμένοι λόγω της αδυναμίας τους
να ανταποκριθούν στα, κάθε μορφής, δικαστικά έξοδα.

Αλληλεγγύη σ’ όσους αγωνίζονται μέσα και έξω από τα κελιά.