Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Στις 12 Ιουνίου 2019 οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται από την Αντιτρομοκρατική αφού έχουν αποσπάσει χρηματικό ποσό από την χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συλλαμβάνεται σε χώρο εντός του ΑΠΘ η αναρχική Δήμητρα Συριανού ως συνεργάτης των δύο πρώτων στην ληστεία. Η Αντιτρομοκρατική παραδέχεται ανοιχτά ότι οι δύο αναρχικοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και περίμενε να επέμβει σε τέτοιο χρόνο ώστε να μπορέσει να φορτώσει στους συλληφθέντες τις μέγιστες δυνατές κατηγορίες.

Σε μία εποχή που η φτώχεια, η εξαθλίωση, η περιθωριοποίηση γίνονται όλο και περισσότερο καθημερινότητα για πολύ κόσμο και συνήθεια για τους υπόλοιπους. Σε μία εποχή που η εκμετάλλευση και ο θάνατος στα εργασιακά κάτεργα, για όσους έχουν την «τύχη» να εργάζονται, επιβάλλονται με νόμους και διατάγματα ως κάτι το απόλυτα φυσικό για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των αφεντικών σε συνθήκες κρίσης. Σε μία εποχή που τα πάντα κοστολογούνται σε χρήματα, ακόμη και η αξία ενός φαρμάκου ή ενός μέσου αυτοπροστασίας, σε συνθήκες πανδημίας που μπορεί να σώσει μία ζωή, τρεις σύντροφοι θα δικαστούν για την αποτυχημένη απαλλοτρίωση από μία τράπεζα.

Την ίδια τράπεζα, και κάθε τράπεζα, που έχει γδάρει την τάξη των εκμεταλλευομένων κατ’ εξακολούθηση και «νόμιμα». Που πετάει κόσμο έξω από τα σπίτια του με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Που οι διευθυντές της θα καθορίσουν τα ποσοστά της ανεργίας και της φτώχειας για όλους εμάς προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες και οι ακριβή μισθοί τους. Ναι η ίδια τράπεζα που με το έτσι θέλω διαχειρίζεται το μισθό μας μιας και χωρίς τραπεζικό λογαριασμό δεν μπορείς να υπάρχεις.

Ναι λοιπόν η επιθετική κίνηση, όπως είναι η απαλλοτρίωση, απέναντι σε αυτό το τέρας που ονομάζεται τραπεζικός μηχανισμός θα δικαστεί την Τετάρτη στις 16 Σεπτεμβρίου, προσπαθώντας να συνθλίψει τους συντρόφους μας με πολύχρονη φυλάκιση και αδρανοποίηση από τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται.
Η θέση μας ως αναρχικοί\ές είναι σαφής. Δεν θα κάνουμε την χάρη σε κανέναν δικαστή, μπάτσο και τραπεζίτη να αφήσουμε τους συντρόφους μόνους και να δοκιμάσουν πάλι πάνω τους την εκδικητικότητα τους.
Όλοι εμείς οι εκμεταλλευόμενες/οι και οι καταπιεσμένοι/ες δεν έχουμε κανένα δίλημμα σε ποιανού το πλευρό θα σταθούμε δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας.
Έτσι και αλλιώς την απάντηση την έχει δώσει ο Μπρέχτ πολύ καιρό πριν από εμάς, αναρωτώμενος τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση της και δεν σκοπεύουμε να τον αμφισβητήσουμε….

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ Κ. ΣΑΚΚΑ ΚΑΙ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Δ. ΣΥΡΙΑΝΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9 9:00 Π.Μ.