Eνημέρωση από πορεία γειτονιάς 06-12-2020

Σήμερα, 06-12-2020 βρεθήκαμε με συντρόφους/ισσες σε γειτονιά της Άνω πόλης στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιήσαμε αυθόρμητη πορεία. Η πορεία ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι από το Τσινάρι κινήθηκε στην Περσέως, Άθωνος, και κατέληξε Θεοφίλου με Αγ. Σοφίας. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητο (τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα) να ξαναβγούμε στο δρόμο και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες. 

Μολονότι το κράτος απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες με πρόσχημα την πανδημία, στην κοινωνία έχει γίνει σαφές πλέον ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από το κράτος παρά μόνο καταστολή, και θανατοπολιτική. Επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν προκαταβολικά την κοινωνία για τη διασπορά του κορωνοϊού, απέτυχαν όμως να πείσουν και οι μάσκες έπεσαν. Άφησαν στη τύχη του το ΕΣΥ και έτσι φτάσαμε στο σημείο να καταγράφονται 100 θάνατοι την ημέρα και άνθρωποι να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Με αυτό το δεδομένο βρισκόμενοι προ των πυλών γενικευμένης φτωχοποίησης και ενώ παράλληλα οι γειτονιές μας γέμισαν μπάτσους το πρόταγμα του Δεκέμβρη είναι πάντα επίκαιρο. Για αυτό το λόγο τόσο λυσσαλέα και εκδικητικά το αντιμάχεται η εξουσία.

Ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, την επέλαση κράτους και κεφαλαίου σπάμε την απαγόρευση και βγαίνουμε στο δρόμο.

Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη.