ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Το Σάββατο 27 Μαρτίου σε δημοσίευμα, στο in.gr , του γνωστού φερέφωνου της κρατικής ασφάλειας Βασίλη Λαμπρόπουλου μαθαίνουμε για την ύπαρξη μιας λίστας υπόπτων για επιθέσεις σε μπάτσους. Πιο συγκεκριμένα στην λίστα αυτή υπάρχουν 21 δίκυκλα με τις πινακίδες κυκλοφορίας κ την μάρκα του οχήματος όπως επίσης και τα επώνυμα των ιδιοκτητών τους. Ο συντάκτης “κρύβει” τα στοιχεία με τρόπο που να είναι εύκολο, για οποιονδήποτε θελήσει να ψάξει, να βρει τα στοιχεία των δικύκλων και των κατόχων τους. Το άρθρο μάλιστα μας ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα οχήματα υποτίθεται ότι έχουν βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες κοντά σε σπίτια μπάτσων και σε υπηρεσίες στην πόλη της Αθήνας. Στην πλειονότητα τους τα οχήματα αυτά όπως και οι αναβάτες τους κινούνται στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ακόμη στοχοποίηση εις βάρος αγωνιστών κ αγωνιστριών. Μια ξεκάθαρη στοχοποίηση ενάντια σε συντρόφους και συντρόφισσες δημιούργημα της φαντασίας των γνωστών εργαστηρίων κατασκευής ενόχων της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής. Η λίστα αυτή είναι μια επίθεση σε ολόκληρο το κίνημα καθώς περιέχει αγωνιστές και αγωνίστριες από διαφορετικές πόλεις και πολλές πολιτικές συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων και μέλη της ομάδας μας. Δεν μας ξαφνιάζει η συγκεκριμένη υπόθεση αν και πρόκειται για μια ξεδιάντροπη απόπειρα τρομοκράτησης.

Το κράτος σπέρνει θάνατο και τρομοκρατία

Τον τελευταίο χρόνο το κράτος εκμεταλλευόμενο το ξέσπασμα της πανδημίας, έχει φέρει μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με υγειονομικά ζητήματα και την ενίσχυση του συστήματος υγείας, αλλά στοχεύουν στην πειθάρχηση και τον έλεγχο του κοινωνικού συνόλου. Κατά τη διάρκεια των λοκντάουν έχουν περάσει μία σειρά από αντιδραστικούς νόμους (πτωχευτικός κώδικας, αντεργατικός νόμος, νόμος Κεραμέως, νόμος λογοκρισίας και καταστολής για την ελεύθερη έκφραση στην τέχνη, κα), ενώ ταυτόχρονα το κράτος φρόντισε να ορίσει ως νούμερο ένα «υγειονομικούς κινδύνους» και να καταστείλει τις πορείες στις 17/11 και 6/12 και όποια κινητοποίηση εναντιώνονταν στις πολιτικές του. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μέριμνα για τους εκμεταλλευόμενους, πόσο μάλλον για τους υγειονομικούς και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Απλήρωτες και ατελείωτες υπερωρίες, οι ΜΕΘ λιγοστές για τις ανάγκες της κοινωνίας, μεταθέσεις σε πόστα χωρίς την απαραίτητη κατάρτιση, καμία μόνιμη πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού. Η κρατική αυθαιρεσία έχει γίνει ο κανόνας, όπως ανέδειξε πρόσφατα και η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, και οδηγεί στο θάνατο ακόμα περισσότερα κομμάτια της τάξης μας.

Η απάντηση του κράτους σε όλα αυτά τα ζητήματα ήταν περισσότερη καταστολή και ακόμα περισσότερες προσλήψεις μπάτσων, καθώς θωρακίζεται για την οποιαδήποτε υποψία οργής και αντίδρασης που θα φέρουν οι πολιτικές του. Επομένως, δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση η διακίνηση ψευδών και ανυπόστατων άρθρων, όπως αυτό του Λαμπρόπουλου. Στοχοποιώντας 21 αγωνιστ(ρι)ές για επιθέσεις σε μπάτσους σε διαφορετική πόλη, τέτοια σκουπίδια σαν το Λαμπρόπουλο επιχειρούν να αναστείλουν τη δράση και να «παραδειγματίσουν» όσους και όσες αντιστέκονται.

Ουσιαστικά πρόκειται για κυνήγι αγωνιστών με όρους «φαρ ουέστ» από κάθε μπάτσο ή φασίστα και μια ξεκάθαρη απειλή ώστε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ζωή και αξιοπρέπεια. Μια ακόμα επίθεση στον κόσμο του αγώνα σε ένα μακρύ κατάλογο κρατικών – παρακρατικών επιθέσεων και παρακολούθησης: την επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο από φασίστες αγκαλιά με μπάτσους στις 25 Μάρτη , παλαιότερες δολιοφθορές σε οχήματα συντρόφων , απαγωγές και βασανιστήρια (Μασοβκα), παρακολουθήσεις πολιτικών χώρων και οχημάτων συντρόφων (όπως στη Ταξική Αντεπίθεση).

Δεν είμαστε εμείς υπόλογοι μα το κράτος και το κεφάλαιο για χιλιάδες εγκλήματα. Για τις κρατικές δολοφονίες από covid 19, για τη χρόνια υποβάθμιση του ΕΣΥ, για τους νεκρούς σε φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τη συγκάλυψη παιδεραστών και βιαστών, για τις εργατικές δολοφονίες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, για τις δολοφονίες και τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και στην θάλασσα, για τη λεηλασία της φύσης, για την βία των μπάτσων στις γειτονιές και στα τμήματα, για το τροχαίο δυστύχημα, την εγκατάλειψή του Ιάσωνα και την προσπάθεια κουκουλώματος. Τα εγκλήματα δεν έχουν τέλος.

Η αλληλεγγύη θα συντρίψει κάθε κατασταλτικό σχέδιο

Από την άλλη, κόσμος που οργανώνεται και αγωνίζεται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα ξέρει πολύ καλά τι θα πει καταστολή, αλλά και τι θα πει αλληλεγγύη. Με οριζόντιες διαδικασίες και ακηδεμόνευτους αγώνες αντιστεκόμαστε καθημερινά στους εργασιακούς μας χώρους, δημιουργούμε σχέσεις κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης στις γειτονιές που μένουμε, μπλοκάρουμε τα αντι-εκπαιδευτικά νομοσχέδια και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στήνουμε αναχώματα στον εκφασισμό της κοινωνίας και την επέλαση κάθε λογής μπάτσων από το κοινωνικό πεδίο, δεν ξεχνάμε τους μετανάστες και τις μετανάστριες που «απολαμβάνουν» τις πιο δολοφονικές ορμές του κράτους και του εθνικού κορμού, τους πολιτικούς κρατούμενους και τους αγώνες τους. Ξέρουμε καλά ότι αυτές οι επιλογές μας και οι αγώνες μας θα μας φέρουν αντιμέτωπους/ες με το ευρύ φάσμα της καταστολής. Το κράτος θα επιχειρήσει να κατατροπώσει κάθε φώνη που του εναντιώνεται.

Όμως επειδή η μεγάλη μας δύναμη είναι η συλλογική μας δύναμη ξέρουμε καλά και την αξία της αλληλεγγύης. Όπως δεν έχουμε αφήσει κανέναν αγωνιζόμενο άνθρωπο στα χέρια της καταστολής, έτσι θα γίνει και τώρα. Μπάτσοι, φασίστες και δημοσιογράφοι που φαντασιώνονται να συμβαίνει το οτιδήποτε σε αγωνιστές που αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο ή όχι να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Αν το κράτος και το κεφάλαιο θεωρούν ότι με την στοχοποίηση, τις σκευωρίες και την καταστολή θα θα μας φοβίζουν είναι γελασμένοι. Ξεχνάνε ότι είμαστε σπλάχνο από τα σπλάχνα των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Γνωρίζουμε πως ο δρόμος προς την Κοινωνική Απελευθέρωση θα ναι δύσβατος, μα είναι συνειδητή μας επιλογή να τον βαδίζουμε ως την λευτεριά της τάξης μας, ως την λευτεριά του ανθρώπου και της φύσης.

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΥΓ. Για οτιδήποτε μας συμβεί την αποκλειστική ευθύνη φέρουν η ΕΛ.ΑΣ, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, ο Λαμπρόπουλος κ τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιεύσει την συγκεκριμένη λίστα.