ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Τα τελευταία χρόνια η διαρκώς εντεινόμενη καταστολή προς τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αναβαθμίζεται σε πολλά επίπεδα. Αφενός, θεσπίζονται όλο και πιο σκληροί νόμοι ώστε τα επιχειρηθεί η φίμωση των φωνών αντίστασης στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Αφετέρου, πληθαίνουν οι σκευωρίες των μπάτσων (με προεξέχουσα την «αντιτρομοκρατική υπηρεσία») ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να απενεργοποιηθούν από τα πεδία του αγώνα. Στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε διώξεις, συλλήψεις και φυλακίσεις αλληλέγγυων, συγγενών και φίλων αγωνιστών χωρίς κανένα στοιχείο.

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η σύλληψη στις 8/2 και στη συνέχεια η προφυλάκιση του Παναγιώτη Καλαϊτζή.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζής είναι αγωνιστής. Εδώ και χρόνια συμμετέχει σε συνελεύσεις γειτονιάς, αυτοοργανωμένες δομές αλληλοβοήθειας και αυτοοργανωμένους αθλητικούς συλλόγους στέκεται με αξιοπρέπεια στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για τους ανθρώπους της τάξης μας. Πέρα από το ταξικό ή το πολιτικό μας κομμάτι όμως, είμαστε άνθρωποι και δεσμευόμαστε με σχέσεις οικειότητας, εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και αφοσίωσης. Ο Παναγιώτης είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους του, στεκόμενος φιλικά και αλληλέγγυα, στη χαρά, τη λύπη μα πάνω απ’ όλα στην ανάγκη.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζής είναι σύντροφος. Δε δήλωσε ποτέ αναρχικός ή επαναστάτης. Οι αξίες όμως με τις οποίες πορεύεται στη ζωή του, της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας, της προσφοράς, της φροντίδας για τους ανθρώπους δίπλα του, αποτελούν την ουσία του αγώνα μας ως αναρχικοί.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζής είναι στη φυλακή για αυτούς ακριβώς τους λόγους. Στις 8/2 συλλαμβάνονται οι Θ.Χ και Γ.Β από την αντι-τρομοκρατική υπηρεσία με την κατηγορία τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας συνελήφθη και ο Παναγιώτης Καλαϊτζής επειδή είχε παραχωρήσει το σπίτι του ως χώρο “καραντίνας” για το φίλο και συνάδελφό του ο οποίος νοσούσε με COVID-19 και ο οποίος αποδέχθηκε την συμμετοχή του στον εμπρησμό ως μέλος της ομάδας “Αναρχική Δράση”. Η αντι-τρομοκρατική για να παρουσιάσει 3 μέλη και να δέσει την υπαγωγή της υπόθεσης στον αντι-τρομοκρατικό νόμο 187Α κατηγορεί τον Παναγιώτη ως μέλος της Α.Δ, αν και δεν φαίνεται πουθενά στη δικογραφία καμία σύνδεση του. Αντίθετα από τις πολυήμερες παρακολουθήσεις των μπάτσων επιβεβαιώνεται πως δεν είχε καμία σχέση με τις ενέργειες για τις οποίες κατηγορούνται τα υπόλοιπα 2 άτομα.

Ζούμε το απόλυτο ξεμπρόστιασμα όσον αφορά την «απονομή της δικαιοσύνης». Χιλιάδες άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι στα μπουντρούμια της αστικής δημοκρατίας, βιώνοντας για μήνες ή για χρόνια την απάνθρωπη συνθήκη του εγκλεισμού, συχνά για λόγους μικροπαραβατικότητας ή επιλογών αγώνα. Την ίδια στιγμή, ένα σωρό “επιφανή” καθάρματα κυκλοφορούν ανενόχλητα. Φασίστες μαχαιροβγάλτες, μαφιόζοι, πρεζέμπορες, βιαστές και παιδεραστές, άνθρωποι που καταχράζονται δημόσιο χρήμα (συχνά από θεσμικές θέσεις) ενώ η κοινωνία διαρκώς φτωχοποιείται απολαμβάνουν τα προνόμια της θέσης τους ως καταπιεστές ή εκμεταλλευτές ως κομμάτια του (παρα)κρατικού μηχανισμού ή της απρόσκοπτης κυκλοφορίας του κεφαλαίου. Είναι ξεκάθαρο πως απορρίπτουμε κάθετα το θεσμό του εγκλεισμού όσον αφορά το «σωφρονισμό» ανθρώπων, δε γίνεται όμως να μη θίξουμε την αδικία και την καφκικότητα της κρατικής δικαιοσύνης.

Η απελευθέρωση του Παναγιώτη Καλαϊτζή είναι κεντρικό διακύβευμα για εμάς, καθώς δεν έχουμε μάθει να αφήνουμε αγωνιζόμενους ανθρώπους μόνους απέναντι στις κρατικές σκευωρίες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΤΗΣ 8/2

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

#FreePanoulis