Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των αναρχικών Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλου οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε ποινές 16 χρόνων και 19 χρόνων αντίστοιχα.
Τον Νοέμβριο του 19 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος με τη κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα , δίχως να υπάρχει κανένα στοιχείο για την συμμετοχή του σε αυτή. Βρίσκεται φυλακισμένος γιατί περιέθαλψε τον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης καταστήματος ΟΠΑΠ PLAY. Βρίσκεται φυλακισμένος γιατί έκανε το αυτονόητο, έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του και φρόντισε τον Δ. Χατζηβασιλειάδη όταν ο ίδιος βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.
Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης με κείμενο του κάνει ξεκάθαρο ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ότι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα έπαψε από το 2017 και ανέλαβε την ευθύνη της διαφύλαξης της πολιτικής κληρονομιάς της οργάνωσης.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές. Οι διωκτικές αρχές και τα κοράκια της αντιτρομοκρατικής να φορτώνουν κατηγορίες στο σωρό ώστε να ταιριάζουν με το εκάστοτε παραμύθι τους. Είτε με ” ανώνυμα τηλεφωνήματα “, είτε με δείγματα γενετικού υλικού (DNA) – μια μέθοδο τελείως αναξιόπιστη- είτε με την ποινικοποίηση φιλικών και συντροφικών σχέσεων. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι βρέθηκαν μέσα στα κελιά της δημοκρατίας για μήνες ή και χρόνια από τις σκευωρίες του κρατικού μηχανισμού. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Ηριάννα και του Τάσου Θεοφίλου.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης.
Η αστική δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, είναι ταξική. Είναι αυτή που προστατεύει τα συμφέροντα της αστικής τάξης και κλείνει το μάτι στα τσιράκια του κράτους και του κεφαλαίου, τους μπάτσους και τους φασίστες . Είναι πάντα εκεί για να ξεπλύνει εργατικά ” ατυχήματα” βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες. Είναι εκεί για να ξεπλύνει τη λεηλασία της φύσης.
Με το σπαθί της επιτίθεται στο σύνολο του προλεταριάτου, τους φτωχούς, τους απόκληρους, σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στο κτήνος του καπιταλισμού, του φασισμού και της πατριαρχίας. Η ζυγαριά της αστικής δικαιοσύνης γέρνει πάντα προς την πλευρά του κράτους και του κεφαλαίου. Η δημοκρατία που εγκωμιάζει στο σύνολο της η αστική τάξη, διατρανώνει την ουσία της μέσα από τα κελιά της. Είναι κομμάτι της ολομέτωπης επίθεσης που έχουν κηρύξει στην κοινωνία οι εχθροί της Ελευθερίας, από το οικονομικό ξεζούμισμα , τους πολέμους με τους χιλιάδες πρόσφυγες και νεκρούς της τάξης μας , τα νομοσχέδιο που εντείνουν την υποτίμηση των ζωών μας μέχρι την καταστολή που βιώνουμε στις αντιστάσεις που υψώνονται καθημερινά. Χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό όσων είναι στα μπουντρούμια του κράτους μέχρι να γκρεμίσουμε τις Βαστίλες του καιρού μας.

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου

Αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους του Κοινωνικού- Ταξικού Πολέμου.