Aλληλεγγύη στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω”

66c91278cd0a26ff5d05d700798cd864Την Κυριακή στις 26 Απριλίου, γύρω στις 10 το βράδυ, ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” που βρίσκεται στη Πάτρα, δέχτηκε επίθεση από ομάδα 15 ατόμων. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν συνέλευση εντός του στεκιού απώθησαν με αποφασιστικότητα την επίθεση των τραμπούκων. Στη συνέχεια, και αφού συγκεντρώθηκε πλήθος αλληλέγγυων στο χώρο του στεκιού πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία.

Η επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω’’ είναι επίθεση σε όλο το κίνημα, σε όποιον αγωνίζεται για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Είναι επίθεση στην Αναρχία.

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου ‘’επί τα πρόσω’’ και θα θέλαμε να γνωρίζουν πως έχουν την πολιτική και ηθική στήριξη μας. Για εμάς δεν υπάρχουν θολές ή αμφιταλαντευόμενες θέσεις όταν ένα κομμάτι μας δέχεται επίθεση. Ήμασταν είμαστε και θα είμαστε ενάντια σε όποιον φέρει αντικοινωνικές και αντικινηματικές νοοτροπίες και πρακτικές. Όπως υπερασπιζόμαστε τις δομές και υποδομές του κινήματος απέναντι σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς αυτό πράττουμε και όταν πρόκειται για κουστωδίες τραμπούκων. Όσοι επιτίθενται σε κινηματικές υποδομές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο προς την κοινωνική επανάσταση.

Σε μια εποχή, που η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στην τάξη μας εντείνεται όλο και περισσότερο, οι εν λόγω επιθέσεις δε μπορούν παρά να ευνοούν την κρατική καταστολή. Σε όλα τα πεδία του κοινωνικού και ταξικού πολέμου στους χώρους δουλειάς, στις σχόλες και στις γειτονιές παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο, για την κοινωνική επανάσταση, τον Κομμουνισμό και την Αναρχία.

Κάτω τα χέρια από τις δομές και τις υποδομές του κινήματος

Αλληλεγγύη στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω”

Για την κοινωνική επανάσταση

την αναρχία τον κομμουνισμό