ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 24 Μαρτίου 17.00 Αγ. Δημητρίου & Παπαζώλη

aerrbΕδώ και δεκαετίες στην μέση ανατολή μαίνεται ένας διαρκής πόλεμος ο οποίος πραγματώνεται είτε με άμεση εμπλοκή των κρατών της Δύσης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, είτε ως αποτέλεσμα της απορρύθμισης των τοπικών κοινωνιών από τις πολιτικές επιβολής και πλιατσικολογήματος που εφαρμόστηκαν. Ένας πόλεμος ο οποίος περνάει απαρατήρητος από τους “πρωτοκοσμικούς” υπηκόους που ζουν σε μια γυάλα “ασφάλειας”, τη γυάλα που οι καπιταλιστές προσφέρουν σε όσους έχουν την τύχη να ζουν στα εδάφη τα οποία αποτελούν τη βάση των επιχειρήσεων και των οργανισμών διαφέντευσης του πλανήτη, όλα αυτά τα χρόνια.

Με την οικονομική κρίση και την αδυναμία των δυτικών να συντηρήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, η πλήρης ανισορροπία που έφεραν στην περιοχή, δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα που έσκασε. Τα ζόμπι του ισλαμοφασισμού, δικτάτορες, βασιλιάδες, σεΐχηδες και κάθε δημιούργημα του καπιταλιστικού τυχοδιωκτισμού σφάζουν για να επιβάλουν τη δική τους ηγεμονία στην περιοχή. Πόλεις που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα δυτικά αστικά κέντρα ισοπεδώνονται και εκατομμύρια ανθρώπων τις εγκαταλείπουν για να σωθούν.

Τα απόνερα αυτού του πολέμου έφτασαν τελικά στην πόρτα της Ευρώπης. Ένα μικρό κομμάτι από τους μετανάστες από τη διαλυμένη μέση ανατολή καταφθάνουν, ταξιδεύοντας κάθε μέσο με ρίσκο την ίδια τους ζωή προσπαθώντας να ξεφύγουν από το βέβαιο θάνατο. Η υποδοχή που βρίσκουν από ευρωπαϊκά τα κράτη είναι φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δαιμονοποίηση.

Στις 24/3 όλη η παλιανθρωπιά της Θεσσαλονίκης δίνει ραντεβού να διαδηλώσει ενάντια στους μετανάστες. Με το πρόσχημα της “ισλαμοποίησης” παπαδαριό, νεοναζί, στρατόκαυλοι και διάφορα σκουπίδια επιχειρούν να χύσουν το δηλητήριο στους δρόμους της πόλης.

Ο κόσμος του αγώνα όμως που στάθηκε δίπλα στους κολασμένους όλους αυτούς τους μήνες, όλοι εμείς που χρόνια τώρα δεν αφήσαμε τα παράσιτα του φασισμού να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους παρά τις εκλογικές τους “επιδόσεις”, θα είμαστε εκεί για να τους κόψουμε την όρεξη. Συγκεντρωνόμαστε Παπαζώλη με Αγίου Δημητρίου 24/3 στις 17:00 για να μπλοκάρουμε την πορεία τους και να κρατήσουμε για μια ακόμη φορά την Θεσσαλονίκη καθαρή από φασίστες.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 17.00
Αγ. Δημητρίου & Παπαζώλη