ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ESPIV/ KAI KAΘΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ

Την Πέμπτη 21/5 μετά από εντολή της πρυτανείας του Παντείου πανεπιστήμιου στην Δ/νση Μηχανοργάνωσης σταματά η λειτουργία του server του espiv. Ο espiv είναι μια αυτοοργανωμενη κινηματική δομή που προσφέρει την δυνατότητα σε πολλά εγχειρήματα να δημοσιεύουν /επικοινωνούν τον λόγο και την δράση τους ελεύθερα και αντιεμπορευματικά στο διαδίκτυο .Ο server βρίσκεται στο Πάντειο από την αρχή της λειτουργίας του espiv το 2008.

Στο συγκεκριμένο server φιλοξενούνται 850 blogs σωματείων βάσης, συνελεύσεων γειτονιάς, πολιτικών ομάδων και συλλογικοτήτων και είναι το βασικό μέσο έκφρασης τους στο internet. Αφορμή για το φίμωμα του espiv αποτέλεσε μια καταγγελία περί πνευματικών δικαιωμάτων για δυο τίτλους βιβλίων που ανέβηκαν σε μορφή PDF σε ένα από τα blogs που φιλοξενεί ο server.

Η καταστολή εναντίον του espiv έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια του κράτους να καταστείλει κάθε κοινωνικό ταξικό αγώνα, από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τους αγώνες των κρατούμενων και των μεταναστ(ρι)ών, τους αγώνες του προλεταριάτου, τους αγώνες κατοίκων πολλών περιοχών του ελλαδικού χώρου που αγωνίζονται για γη και ελευθερία κόντρα στις ορέξεις του κεφαλαίου για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και τη λεηλασία της φύσης.

Στην καταστολή απαντάμε με αλληλεγγύη. Ενάντια στον ολοκληρωτικό έλεγχο και τα ΜΜΕ απαντάμε με με αυτοοργανωμένες υποδομές ελεύθερης έκφρασης. Στο ψευτοδίλημμα κρατικό/ιδιωτικό καταφάσκουμε στο δημόσιο, αυτό δηλαδή που ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία ελευθέρα και ανεμπόδιστα. Ενάντια στο κόσμο της υποταγής και της ρουφιανιάς αντιτάσσουμε τον κόσμο της ισότητας, της κοινοκτημοσύνης της αλληλοβοήθειας. Να νικήσει η Αλληλεγγύη.