Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το κράτος εκδικείται τους εχθρούς του. Το έχουν αποδείξει περίτρανα όλοι οι διαχειριστές της κρατικής εξουσίας, ανεξάρτητα από της πολιτική τους προέλευση με τις δεκάδες διώξεις, φυλακίσεις, βασανισμούς και εξοντωτικές ποινές που έχουν επιβάλει ανά τα χρόνια σε αγωνιστές και συντρόφους. Δεν θα γινόταν εξαίρεση στον πολιτικό κρατούμενο και αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα.

Ότι κατάφερε να πετύχει με προηγούμενες απεργίες πείνας έρχεται τώρα μία καινούργια φουρνιά δικαστών να του τα ξαναστερήσει. Άλλωστε, η προηγούμενη φουρνιά κρίθηκε ακατάλληλη μιας και του είχε επιτρέψει να βγει εκτός φυλακής με 48ωρες άδειες (ένα καθόλα νόμιμο δικαίωμά του) και να μεταφερθεί σε αγροτικές φυλακές (επίσης είναι νόμιμο δικαίωμα του) παρόλο που οι εκφραστές της νομιμότητας δεν του το παραχώρησαν, αλλά απεναντίας ο Κουφοντίνας το διεκδίκησε ξανά και ξανά μέσα από επίπονους αγώνες που έδωσε βάζοντας μπροστά την ίδια του την υγεία.

Αυτή τη φορά λοιπόν αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα καθώς με φωτογραφικό νόμο απαγόρευσαν την παραμονή του στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας ώστε να μεταφερθεί πίσω στον Κορυδαλλό. Στο δρόμο όμως η μεταγωγή ”άλλαξε”, (καταπατώντας το κράτος ακόμη και τον ίδιο του τον νόμο) και έτσι ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη στις φυλακές Δομοκού.

Ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας διεκδικεί πραγματοποιώντας απεργίας πείνας από τις 8 Ιανουαρίου βάζοντας σε κίνδυνο άλλη μια φορά την ίδια του τη ζωή να συμβεί το αυτονόητο. Να μεταφερθεί στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα και όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια που είναι στη φυλακή.

Το κράτος εκμεταλλεύεται την ευκαιρία μέσα στην πανδημία και στο πάγωμα των αντιδράσεων με περιορισμούς, διατάγματα και καταστολή, ώστε να εξαντλήσει την εκδικητικότητα του απέναντι σε έναν αμετανόητο για την πολιτική του δράση και θέση αγωνιστή. Η κατάσταση μέσα στις φυλακές είναι λίγο πολύ γνωστή. Σε συνθήκες πανδημίας ο εγκλεισμός στα κελιά της δημοκρατίας ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη εφόσον δεν εχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μετρό για την προστασία της υγείας των κρατούμενων (ατομικά μέτρα στοιχειώδους προστασίας, διενέργεια τεστ, αποσυμφόρηση των φυλάκων) παρά μόνο καταστολή και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Συνεπώς και ο Δ. Κουφοντίνας όπως ολοι/ες οι κρατουμενοι/ες που βρίσκονται στοιβαγμένοι στα κολαστήρια των φυλακών είναι εκτεθειμένοι/ες στις εκάστοτε αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις των ανθρωποφυλάκων, της δικαστικής φάρας και του υπουργείου Προ.Πο.

Είναι αυτό το κομμάτι της κρατικής εξουσίας, αυτή η άθλια κάστα των δικαστών και εισαγγελέων που αποφασίζει να θάψει ζωντανούς όσους αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε, ενάντια στην υποτίμηση και εξαθλίωση των ζωών μας, ενάντια στο άδικο και με αντίστοιχες γελοίες δικαιολογίες να επιτρέπει σε κάθε λογής πολιτικό λαμόγιο, αφεντικό και φασίστα να συνεχίσει την δουλειά του, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της εξουσίας. Αυτή είναι η δουλειά τους και για αυτό πληρώνονται, να φυλάσσουν και να διαιωνίζουν τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου. Μιας λοιπόν και η υγεία του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα έχει κλονιστεί από τις αλλεπάλληλες απεργίες πείνας που έχει πραγματοποιήσει ως έγκλειστος στα κελιά της αστικής δημοκρατίας για να υπερασπιστεί όχι μόνο τα δικά του δικαιώματα αλλά και όσων αντιστάθηκαν μέσα σε αυτές τις αποθήκες ψυχών για δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, δηλώνουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνος.

Δεν θα επιτρέψουμε να θάψουν ζωντανό στα κελιά της δημοκρατίας κανένα αγωνιστή και σύντροφο. Αν είναι αυτονόητη η λειτουργία κάθε εξουσίας να υποτάξει τους εχθρούς της ζητώντας δηλώσεις μετανοίας, είναι χρέος κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου να αντισταθεί. Πέρα από δημοκρατικούς δικαιωματισμούς οι κατακτήσεις των κρατουμένων είναι θέσεις μάχης στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε.

Κανένας αγωνιστής μόνος στα χέρια του κράτους.
Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού
απεργία πείνας από : 08 Iανουαρίου 2021