Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της αντιφαστικής πορείας της 2/10

Το Σάββατο 2/10 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία με πλήθος κόσμου να δίνει μια δυναμική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στους δρόμους των δυτικών συνοικιών. Αφορμή στάθηκαν τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών όπου φασιστές επιτέθηκαν σε μέλη αριστερών οργανώσεων σε σχολείο της Σταυρούπολης αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια τους να κερδίσουν έδαφος μέσα από τον προσηλυτισμό, με τραμπουκισμούς εφήβων, ψεκασμένες ακροδεξιές /αντιεμβολιαστικές θέσεις , τον εθνικιστικό παροξυσμό και φυσικά όλα τα παραπάνω με τις πλάτες της αστυνομίας. Τόσο η πορεία του Σαββάτο όσο και αντανακλαστική πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/9 (μετά την επίθεση των φασιστών στο 2o ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης) δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στον εθνικιστικό/φασιστικό όχλο.

Κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους αντιφασιστικής διαδήλωσης και έπειτα από την απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής συλλαμβάνονται δύο σύντροφοι .Οι σύντροφοι παρέμειναν για 2 ημέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ και εκκρεμούν σε βάρος τους οι κλασικές κατηγορίες για όποιον/α διαδηλωτή/ρια συλλαμβάνουν οι προστάτες των νεοναζί και των αφεντικών που δεν είναι άλλες από την αντίστασης κατά της αρχής , την απόπειρα σωματικής βλάβης , τη διατάραξη κοινής ειρήνης και την οπλοκατοχή. Την ίδια στιγμή φασίστες που επιτέθηκαν σε κόσμο του κινήματος βρέθηκαν μετά από έρευνα στα σπίτια τους όπλα και μαχαίρια και έκαναν απλά μια βόλτα από τον ανακριτή δείχνοντας για ακόμη μια φορά την άψογη συνεργασία μπάτσων, δικαστών και παρακράτους. Άλλωστε το έχει δείξει και η ιστορία πως σε στιγμές καπιταλιστικής κρίσης το σύστημα θρέφει το φασισμό για να διχάσει και να αποπροσανατολίσει την τάξη μας και να στηρίξει για ακόμη μια φορά τους κεφαλαιοκράτες και τα συμφέροντα τους.

Αυτή η στάση δεν είναι κάτι καινούργιο, άλλωστε έχουμε κουραστεί να λέμε συνέχεια τα ίδια. Όσο παλεύουμε για τις ζωές μας, όσο οραματιζόμαστε μία άλλη κοινωνία θα τους έχουμε απέναντί μας και αυτούς και τους φασίστες. Δεν πτοούμαστε και στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη, γιατί ξέρουμε πως αυτή είναι η δύναμή μας. Είναι χρέος ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος και του κόσμου του αγώνα να σταθεί στο πλάι των συντρόφων .

Καλούμε σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 2/10 την Τετάρτη 6/10 στις 12:00 στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Καμία δίωξη στους συντρόφους μας

Κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Ταξική Οργάνωση -Κοινωνική Αλληλεγγύη