Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τετάρτη 19-10 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 19/10 δικάζονται οι δύο σύντροφοι που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη στις 2/10/21. Η πορεία καλέστηκε ως μια άμεση απάντηση στις φασιστικές γκρούπες που εκείνη την περίοδο προσπάθησαν να ξαναβγούν στην επιφάνεια μέσα από επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε αντιφασίστες μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και σε φοιτητές αριστερών παρατάξεων που είχαν βρεθεί στο σχολείο για αντιφασιστική παρέμβαση μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι πρώτοι. Φυσικά τα παραπάνω χτυπήματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε το κλείσιμο του ματιού από ακροδεξιούς καθηγητές και η βοήθεια των μπάτσων. Σ΄ εκείνη την διαδήλωση πλήθος κόσμου γέμισε τους δρόμους των δυτικών συνοικιών και δήλωσε πως εθνικιστές, ρατσιστές και φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές της εργατιάς.

Οι δυνάμεις καταστολής ως συνέχεια του έργου τους στα γεγονότα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης αλλά και του διαχρονικού τους ρόλου να συνεργάζονται με παρακρατικούς, φασίστες υπηρετώντας τα αφεντικά χτύπησαν απροκάλυπτα και χωρίς αφορμή την πορεία όταν έφτανε προς το κέντρο της πόλης. Ακολούθησε κυνηγητό και ξύλο από τα ΜΑΤ και η σύλληψη των δύο συντρόφων με ένα φτιαχτό κατηγορητήριο που οι μπάτσοι φορτώνουν σχεδόν σε κάθε διαδηλωτή/τρια που συλλαμβάνουν. Συγκεκριμένα οι σύντροφοι κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής ,απόπειρα σωματικής βλάβης , διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία(!), απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας.

Σε συνθήκες κρίσης και ανέχειας το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να ποτίσουν με το δηλητήριο του φασισμού το κοινωνικό σώμα. Προσπαθούν να πείσουν ότι για την φτώχεια, την ακρίβεια και την ανεργία φταίνε οι πιο αδύναμοι, οι απόκληροι, οι φτωχοδιάβολοι, οι μετανάστες και οι μετανάστριες. Καλλιεργούν το εθνικιστικό μίσος στους υπηκόους ώστε να έχουν έτοιμο κρέας για την πολεμική τους μηχανή. Μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από ΜΜΕ παπαδαριό και λοιπούς καλοθελητές για να αποκρύψουν την αλήθεια ότι την καταπίεση και τη φτώχεια γεννούν και συντηρούν το κράτος και τα αφεντικά.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο. Στον δρόμο που πολεμιέται και νικιέται ο φασισμός. Στήνοντας οδοφράγματα ενάντια στον θεσμικό φασισμό που πνίγει και δολοφονεί τα ταξικά μας αδέρφια στο Αιγαίο και στον Έβρο. Στήνοντας οδοφράγματα ενάντια σε μπάτσους και φασίστες, στα πίστα σκυλιά των αφεντικών για να μην υπάρξει άλλος δολοφονημένος όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας. Στρέφουμε τα πυρά μας σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή βάζοντας μπροστά τις ανάγκες της τάξης μας.

Πόλεμος με όλες τις δυνάμεις μας σε κράτος και κεφάλαιο.

Πίσω ρουφιάνοι – Εμπρός σύντροφοι.

Ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους.