8η Μάρτη: ημέρα αντίστασης και αγώνα | διαδήλωση

Διαδήλωση, Τετάρτη 8/03 στις 18:00, καμάρα

Ο θάνατος που προέρχεται από τον κόσμο της κυριαρχίας όλο μας κυκλώνει.

Από την μακρινή 8η Μαρτίου 1857 που οι εργαζόμενες στις βιοτεχνίες ενδυμάτων της Ν. Υόρκης διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας μέχρι την σημερινή 08η Μαρτίου 2023 τα επίδικα των αγώνων είναι ανοιχτά. Αγώνες που στο σήμερα είναι πολυεπίπεδοι και έχουν πολλά μέτωπα. Μέτωπα ενάντια στις γυναικοκτονίες, στους βιασμούς, την έμφυλη βία, την υποτίμηση εργατικής δύναμης των μεταναστριών, την προσπάθεια ελέγχο στην αυτοδιάθεση του σώματός μας και την καθυπόταξη των σωμάτων μας στη μηχανή αναπαραγωγής κ.α.

Μέσα σε ένα ζοφερό περιβάλλον -που κάθε τόσο θρηνούμε και μία δολοφονημένη- σημειώθηκε και το έγκλημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς που καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η κυριαρχία σκορπάει το θάνατο παντού. Η δολοφονία της Zackie-0, η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, η υπόθεση βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας σώματα νεκρών βιασμένων και κακοποιημένων που περνάνε από τα μάτια μας με φρικτή επαναληψιμότητα μέχρι να συμβεί το επόμενο περιστατικό. Και ο θάνατος που προέρχεται από τον κόσμο της κυριαρχίας όλο μας κυκλώνει.

Κράτος και κεφάλαιο μαζί με όσους το υπηρετούν πιστά θα κάνουν τα πάντα για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία του καπιταλισμού μαζί με τα πατριαρχικά τους πρότυπα, τα κέρδη τους και την ιδιοκτησία τους. Η κανονικότητα που επιβάλλεται προς όφελος της εθνικής ανάπτυξης συνυφασμένης με την φτωχοποίηση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, τον εκφασισμό της κοινωνίας, και τον διάχυτο ρατσισμό και ομοφοβία μας κάνουν ολοένα και περισσότερο να ασφυκτιούμε.
Στη δική μας θεώρηση κοινός παρανομαστής των υποθέσεων της έμφυλης βίας, είναι το πατριαρχικό /εξουσιαστικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης που ονομάζεται αστική δημοκρατία.

Ζούμε σ΄ ένα σύγχρονο ολοκληρωτισμό όπου η αλήθεια βρίσκεται στα χέρια των εξουσιαστών ώστε να δρά ανεξέλεγκτα και να συγκαλύπτει τις υποθέσεις που την καίνε. Σε ένα σύστημα που η αστική δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους μπάτσους/βιαστές ενώ θέτει σε καθεστώς εξαίρεσης πολιτικούς κρατούμενους και τιμωρεί παραδειγματικά όσους/όσες αγωνίζονται. Σ’ ένα σύστημα που επιχειρεί να επιβάλλεται στα σώματα μας με τον κάθε δυνατό τρόπο.
Ο αγώνας για κάθε δολοφονημένη, για κάθε περιστατικό βιασμού, για κάθε καταπιεσμένο άτομο είναι κομμάτι ενός συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος, πατριαρχία και κεφάλαιο, για να συντρίψουμε το σάπιο σύστημά τους. Μέσα από αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης να στηρίξουμε τα κακοποιημένα άτομα και να μην αφήσουμε καμία μόνη απέναντι στην πατριαρχία και στους υπερασπιστές της. Να αντισταθούμε και να οργανώσουμε τη αντεπίθεση της τάξης μας. Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο με ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ