Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τρίτη 04 Απρίλη 9:00 π.μ στα δικαστήρια Λάρισας

Τη Τρίτη το πρωί στις 4 Απριλίου στα δικαστήρια Λάρισας εκδικάζεται η υπόθεση του Πάνου Καλαϊτζή, της Γεωργίας Βούλγαρη και του Θάνου Χατζηαγγέλου. Οι τρεις τους συνελήφθησαν σε επιχείρηση που ακολούθησε μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στην είσοδο του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού το Φεβρουάριο του 2022. Αρχικά κατηγορήθηκαν ως “τρομοκρατική οργάνωση” με βάση τον τρομονόμο 187Α κατηγορία η οποία όμως στη συνέχεια αποσύρθηκε από το δικαστικό συμβούλιο που έγινε τον Αύγουστο του 2022. 14 μήνες ήδη πέρασαν από την σύλληψή τους, διάστημα κατά το οποίο ο Πάνος Καλαϊτζής προφυλακίστηκε για 7 μήνες χωρίς την ύπαρξη του παραμικρού στοιχείου που να τον συνδέει με την υπόθεση. Το μόνο στοιχείο είναι η παραχώρηση για ένα διάστημα του σπιτιού του στον συνάδελφό του, Θ. Χατζηαγγέλου. Ο Πάνος Καλαϊτζής αποφυλακίστηκε εντέλει το Σεπτέμβριο μετά από απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η Γ. Βούλγαρη βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι, ενώ ο Θ. Χατζηαγγέλου βρίσκεται σε καθεστώς προφυλάκισης νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο φυλακών του Κορυδαλλού μετά πολυήμερη απεργία δίψας και πείνας που πραγματοποίησε.

Μέσα σε κλίμα τρομοϋστερίας τοπικές φυλλάδες της Λάρισας δημοσιεύουν ότι το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί εκεί, μεταφέροντας το μήνυμα στην τοπική κοινωνία ότι επίκειται δικαστήριο “τρομοκρατών” προκαταλαμβάνοντας έτσι την κοινή γνώμη. Ο στόχος διττός: αφενός το δικαστήριο να διεξαχθεί σε καθεστώς αστυνομοκρατίας δηλαδή να λάβει χώρα ένα ακόμα τρομοσόου από αυτά που δεκάδες έχουν παιχτεί τα τελευταία χρόνια, αφετέρου να σπάσει το κλίμα αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους και να τους κάμψει το ηθικό. Εκπέμπεται μήνυμα και στις δύο πλευρές του συρματοπλέγματος.

Το κράτος επιχειρεί να δείξει την πυγμή του σε μια παρατεταμένη περίοδο επίθεσης στην κοινωνία και ενώ η οργή μετά το έγκλημα των Τεμπών δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει. Παράλληλα διανύουμε προεκλογική περίοδο οπότε κράτος και κεφάλαιο δεν έχουν τίποτε να υποσχεθούν στην κοινωνία που μαστίζεται από την φτώχεια και την εξαθλίωση. Το κράτος ποντάρει στην καταστολή, στο καθεστώς εξαίρεσης, στην απόδοση βαρύτατων κατηγοριών απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, αποσκοπώντας στον εκφοβισμό όλου του κοινωνικού συνόλου και συσπειρώνοντας το ακροδεξιό του ακροατήριο.

Από την άλλη πλευρά η αστική δικαιοσύνη δεν μπορεί να κρύψει την ταξική της θέση και φύση. Υπηρετεί τυφλά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης με πολλά πρόσφατα παραδείγματα που η αστική δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους μπάτσους/βιαστές/μαφιόζους ενώ τιμωρεί παραδειγματικά παρίες, μετανάστες όσους/όσες αγωνίζονται κλπ.

Τη στιγμή που οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας αρχίζουν να οξύνονται, ας αντεπιτεθούμε σε κράτος και κεφάλαιο με οργάνωση πείσμα και αγώνα, με όραμα την κοινωνική απελευθέρωση.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Παύση κάθε δίωξης στον Πάνο Καλαϊτζή.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τρίτη 04 Απρίλη

9:00 π.μ στα δικαστήρια Λάρισας