Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Γιώργο Καλαϊτζίδη

Δευτέρα 27 Μάϊου 2024 στις 19.00 μμ Τσιμισκή με Γούναρη

Στις 18/5 συλλαμβάνεται ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, έπειτα από δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσε την υπεράσπιση του κατειλημμένου κέντρου Βοξ απέναντι σε ενδεχόμενη επίθεση των μπάτσων που έχουν στρατοπεδεύσει στο εργοτάξιο της πλατείας Εξαρχείων. Ακόμη πιο κωμικοτραγικό είναι το γεγονός ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε υπό τον “αντιτρομοκρατικοό νόμο” 187Α και αφορά “τρομοκρατικές πράξεις”. Το δικαστήριο του Γ. Καλαϊτζίδη έχει οριστεί για την Τρίτη 28/5.

Το κράτος επενδύει στον έλεγχο και την καταστολή για να θωρακιστεί απέναντι στους εχθρούς του. Οι ολοκληρωτικές πρακτικές της ακροδεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έρχονται προς τέρψη του συντηρητικοποιημένου κομματιού της κοινωνίας που όλο και αυξάνεται. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός περιλαμβάνει μετατροπή των δημοσίων χώρων σε μπατσοκρατούμενες περιοχές με αυξανόμενο έλεγχο πάνω στο κοινωνικό σώμα, καταπάτηση των εργασιακών κεκτημένων, επιθέσεις σε φοιτητικές καταλήψεις προερχόμενες από συνελεύσεις συλλόγων, επιθέσεις σε αντιπολεμικές πορείες που εναντιώνονται στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών. Την ίδια στιγμή κράτος και μαφία σε αγαστή συνεργασία  ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα προστατεύοντας και συγκαλύπτοντας τους εμπλεκόμενους σε αυτό.

Το κράτος εξελίσσεται και αναβαθμίζεται. Οι πρακτικές που στο παρελθόν φάνταζαν ως κρατικές αυθαιρεσίες πλέον έχουν θεσμοθετηθεί και αποτελούν και επίσημα νόμοι του κράτους. Η εφαρμογή του Νέου Ποινικού Κώδικα δίνει την ευχέρεια στο κράτος να στέλνει φυλακή κόσμο ακόμη και για πλημμελήματα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων κομματιών. Ένας ποινικός κώδικας βέβαια, κομμένος και ραμμένος για τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους/ες. Αν έχεις φράγκα να πληρώνεις τις υπέρογκες αποζημιώσεις τότε ίσως να την σκαπουλάρεις. Η ταυτόχρονη εφαρμογή του “αντιτρομοκρατικού νόμου” 187Α για τη φίμωση αναρχικών αγωνιστών και αγωνιστριών επεκτείνεται πέρα από το επίπεδο των πολιτικών πρακτικών και στο επίπεδο του λόγου, όπως έγινε και στην περίπτωση του Γ. Καλαϊτζίδη. Με άλλα λόγια “σκάσε και δούλευε και μην αντιμιλάς γιατί θα έχεις πρόβλημα”.

Όσο όμως το κράτος αναβαθμίζει την καταστολή εναντίων των αγωνιστ(ρι)ών τόσο μεγαλύτερες οφείλουν να είναι και οι απαντήσεις μας. Η οργάνωση των καταπιεσμένων σε οριζόντια βάση,  ο εμπλουτισμός και η επανανοηματοδότηση των αγώνων μας αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όσων αντιμετωπίζουν τη χυδαιότητα της κρατικής καταστολής και τα καραγκιοζιλίκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ  ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΪΤΖΊΔΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ