Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Tο κράτος εκδικείται τους εχθρούς του. Το έχουν αποδείξει περίτρανα όλοι οι διαχειριστές της κρατικής εξουσίας, ανεξάρτητα από της πολιτική τους προέλευση με τις δεκάδες διώξεις, φυλακίσεις, βασανισμούς και εξοντωτικές ποινές που έχουν επιβάλει ανά τα χρόνια σε αγωνιστές και συντρόφους. Δεν θα γινόταν εξαίρεση στον πολιτικό κρατούμενο και αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα. Ότι κατάφερε να πετύχει με προηγούμενες απεργίες πείνας έρχεται τώρα μία καινούργια φουρνιά δικαστών να του τα ξαναστερήσει. Άλλωστε η προηγούμενη φουρνιά κρίθηκε ακατάλληλη μιας και του είχε επιτρέψει να βγει εκτός φυλακής με 48ωρες άδειες, (ένα καθόλα νόμιμο δικαίωμά του) που όμως οι εκφραστές της νομιμότητας δεν του το παραχώρησαν, αλλά απεναντίας ο Κουφοντίνας το διεκδίκησε ξανά και ξανά μέσα από επίπονους αγώνες που έδωσε. Μάλιστα είναι τέτοιο το μένος τους που διώκουν για άγνωστους λόγους και ύστερα από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον προηγούμενο εισαγγελέα εφετών Πειραιά και τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά, τα άτομα δηλαδή που ψήφισαν υπέρ της χορήγησης τακτικής άδειας.
Από την Πέμπτη 2/5 ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε απεργία πείνας με αίτημα την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο και την τακτική χορήγηση αδειών. Ζητάει βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή να συμβεί το αυτονόητο. Να του χορηγηθεί άδεια όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές πάλι ύστερα από διαδικασία αγώνα.
Το κράτος επικαλείται την επικινδυνότητα του μιας και δεν έχει μετανοήσει για την πολιτική του δράση προηγούμενων χρόνων και για όσο διάστημα είναι φυλακισμένος. Και όμως το γελοίο αυτό επιχείρημα, όπως και άλλα αντίστοιχα, από την πλευρά της εξουσίας είναι αρκετό για να στερεί από ανθρώπους, όπως και στην περίπτωση του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα, τα κατοχυρωμένα με αγώνες δικαιώματα τους. Είναι αυτό το κομμάτι της κρατικής εξουσίας, αυτή η άθλια κάστα των δικαστών και εισαγγελέων που αποφασίζει να θάψει ζωντανούς (χαρακτηριστικά παραδείγματα η φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή, η έφεση στην αθωωτική απόφαση του Τ. Θεοφίλου, η εξοντωτική ποινή στον Μ. Σεισίδη χωρίς στοιχεία), όσους αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε, ενάντια στην υποτίμηση και εξαθλίωση των ζωών μας, ενάντια στο άδικο και με αντίστοιχες γελοίες δικαιολογίες να επιτρέπει σε κάθε λογής πολιτικό λαμόγιο, αφεντικό και φασίστα να συνεχίσει την δουλειά του, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της εξουσίας. Αυτή είναι η δουλειά τους και για αυτό πληρώνονται, να φυλάσσουν και να διαιωνίζουν τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου.
Μιας λοιπόν και η υγεία του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα έχει κλονιστεί από τις αλλεπάλληλες απεργίες πείνας που έχει πραγματοποιήσει ως έγκλειστος στα κελιά της δημοκρατίας για να υπερασπιστεί όχι μόνο τα δικά του δικαιώματα αλλά και όσων αντιστάθηκαν μέσα σε αυτές τις αποθήκες ψυχών για δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, δηλώνουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνος.
Δεν θα επιτρέψουμε να θάψουν ζωντανό στα κελιά της δημοκρατίας κανένα αγωνιστή και σύντροφο. Αν είναι αυτονόητη η λειτουργία κάθε εξουσίας να υποτάξει τους εχθρούς της ζητώντας δηλώσεις μετανοίας, είναι χρέος κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου να αντισταθεί. Πέρα από δημοκρατικούς δικαιωματισμούς οι κατακτήσεις των κρατουμένων είναι θέσεις μάχης στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε.


Κανένας αγωνιστής μόνος στα χέρια του κράτους.

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.